Zrazy królewskie

,,ZRAZY KRÓLEWSKIE"

SKŁADNIKI

1 kg schabu bez kości

1/2 kg mięsa mielonego ( np wieprzowego)

1/2 kg pieczarek

2 cebule

musztarda, vegeta, sól, pieprz, olej do smażenia

Schab myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w 3-10 plastrów. Lekko rozbijam. Opószamy z obu stron vegetą i pieprzem. Smarujemy musztardą. Mielone doprawiamy vegetą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry ( można na mniejsze). Cebulę obieramy i drobno kroimy, podsmażamy na oleju. Dodajemy pieczarki i smażymy aż odparują, doprawiamy solą. Mieszamy z mięsem mielonym, studzimy. Na posmarowanych z jednej strony plastrach schabu nakładamy po porcji mięsa z pieczarkami. Zwijamy w rolady i spinamy wykałaczkami. Wkładamy do foliowego rękawa. Pieczemy ok 50 minut w piekarnikuu rozgranym do 180 0C

Rada: Do farszu mozna dodać drobno posiekana pietruszke lub koperek ( 1/ 2 pęczka)

SMACZNEGO  POLECA p. ANIA S. MAMA MILENKI